Pompoenbrownie met chocolade
Ingrediënten:
- 200 gram pure chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes gebroken
- 150 gram ongezouten boter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 200 gram pompoenpuree (gekookte en gepureerde pompoen)
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Optioneel: 50 gram gehakte walnoten of pecannoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm (bij voorkeur een vierkante vorm van ongeveer 20×20 cm) in en bekleed deze met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie (in een kom boven een pan met zachtjes kokend water) of in de magnetron in korte intervallen, roer regelmatig tot het mengsel glad en volledig gesmolten is. Laat het iets afkoelen.
Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg de pompoenpuree en vanille-extract toe aan het eimengsel en roer goed door.
Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed.
Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het mengsel en vouw het voorzichtig door tot alles net is gemengd. Roer indien gewenst de gehakte noten erdoor.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de brownies in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er bijna schoon uitkomt met een paar kruimels eraan. De brownies moeten nog een beetje zacht zijn in het midden.
Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voordat je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt om te serveren.
Geniet van je heerlijke pompoenbrownies!