Overnight Oats
Ingrediƫnten:
- 1/2 kopje havermout (ongekookt)
- 1/2 kopje melk naar keuze (amandelmelk, kokosmelk, gewone melk, etc.)
- 1/4 kopje Griekse yoghurt
- 1 eetlepel chiazaad (optioneel, voor extra textuur en voedingsstoffen)
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, naar smaak)
- Vers fruit (bijvoorbeeld bessen, plakjes banaan, gehakte appel, enz.)
- Noten of zaden naar keuze (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pompoenpitten, enz.)
- Een snufje kaneel (optioneel, naar smaak)
Bereidingswijze:
Neem een glazen pot of een afsluitbare container.
Voeg de havermout, melk, Griekse yoghurt, chiazaad en honing of ahornsiroop toe aan de pot.
Roer alles goed door elkaar tot alle ingrediƫnten goed gemengd zijn.
Voeg eventueel een snufje kaneel toe voor extra smaak.
Voeg vervolgens het verse fruit en de noten of zaden toe aan de pot. Je kunt deze ook bovenop toevoegen als garnering voordat je het gerecht serveert.
Sluit de pot af met een deksel en zet hem in de koelkast.
Laat de overnight oats minstens 4 uur of bij voorkeur een hele nacht in de koelkast staan, zodat de havermout de tijd heeft om te weken en alle smaken goed te laten mengen.
Haal de pot uit de koelkast en roer de overnight oats nogmaals door voordat je ze serveert.
Geniet van je heerlijke, voedzame en gemakkelijke ontbijt!
Je kunt de overnight oats ook aanpassen met andere toevoegingen naar smaak, zoals vanille-extract, cacaopoeder, gedroogd fruit, kokosvlokken, en meer. Experimenteer en ontdek jouw favoriete combinaties!